marți, 10 iunie 2014

Ciorba de cartofi ca in Ardeal


Ingrediente:
Cantitatile date sunt pentru mai multe portii
1 kg cartofi, 2 cepe, 1 morcov, 50 ml ulei, 2 lingurite faina, o lingurita boia dulce, otet pentru acrit, cateva fire patrunjel, sare.

Mod de preparare:
In oala in care se fierbe ciorba, se incinge uleiul si se pun la calit ceapa taiata marunt si morcovul trecut prin razatoare. Se lasa pana ceapa devine sticloasa, apoi se pun cartofii taiati cubulete. Se lasa si ei pana devin sticlosi, amestecand mereu pentru a evita lipirea. Se trage vasul de pe foc si se pune faina amestecata cu boiaua. Se amesteca bine, se acopera continutul cu apa rece si se pun din nou la fiert. Dupa ce cartofii au fiert, se trage vasul de pe foc si se acreste cu otet, care se pune lingura cu lingura, amestecand si gustand dupa fiecare, pana ce se stabileste gustul de acru si de sarat prin sare. Se aduce la masa cu patrunjel deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu