Ingrediente:
Cantitatile date sunt pentru 2 portii
2 buc pastravi, 1 dovlecel, 2 ardei grasi (rosu si galben), 1 legatura de patrunjel verde, 20 g capere murate, 50g unt, 1 lingurita de zeama de lamaie , 1 lingurita de seminte de fenicul (optional), 1 ciorchine de rosii chery, 2 linguri de otet balsamic, 1 lamaie .Pastravii se curata, se spala, se usuca pe servetele absorbante si apoi li se taie aripioarele. Ardeii si dovlecelul se spala, se usuca si se taie bucati. Facem o pasta din unt amestecat cu capere maruntite, jumatate de legatura de patrunjel, zeama de lamaie si fenicul zdrobit. Ungem pastravii pe interior si exterior cu acest amestec de unt, iar restul de patrunjel tocat se introduce in burta pastravilor. Pe gratarul incins asezam pastravii si ii frigem pe ambele parti timp de 10-15 min, pana se patrund. Putem aseza si legumele langa peste. Intr-un vas punem 2 linguri de otet balsamic, asezam rosiile chery si le bagam la cuptor pentru 2-3 minute, pana se crapa putin rosiile. Servim pastravul alaturi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu