marți, 10 iunie 2014

Crap la cuptor pe pat de sparanghel alb


Ingrediente:
Cantitatile date sunt pentru mai multe portii
1 crap
1 lamaie
2 morcovi
busuioc uscat
sare de mare
piper mozaic
ghimbir proaspat
ulei de masline
usturoi verde
sparaghel
50 g unt

Mod de preparare:
Crapul curatat si spalat se sterge bine cu un prosop absorbant. Se maseaza bine cu ulei de masline, condimente, sare, piper si se stropeste cu zeama de la o lamaie. Morcovul se curata, se spala, se taie in lung si se aseaza intr-o tava. Deasupra se aseaza crapul se presoara usturoiul verde taiat marunt, ulei de masline si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 - 35 minute. Intre timp se curata sparanghelul alb si se inlatura partea lemnoasa. Se spala si se lasa la scurs pe un servet. Se pune la fiert in vasul pentru aburi. Dupa ce a fiert la abur, se incalzeste intr-o tigaie untul se adauga sparanghelul,sare si piper si se lasa cateva 2- 3 minute. Pe un platou asezam sparanghelul alb, feliile de morcov si deasupra pestele. Se serveste cald alaturi de un pahar de vin alb. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu