Cantitatile date sunt pentru mai multe portii
1 crap1 lamaie
2 morcovi
busuioc uscat
sare de mare
piper mozaic
ghimbir proaspat
ulei de masline
usturoi verde
sparaghel
50 g unt
Mod de preparare:
Crapul curatat si spalat se sterge bine cu un prosop absorbant. Se
maseaza bine cu ulei de masline, condimente, sare, piper si se stropeste
cu zeama de la o lamaie. Morcovul se curata, se spala, se taie in lung
si se aseaza intr-o tava. Deasupra se aseaza crapul se presoara
usturoiul verde taiat marunt, ulei de masline si se da la cuptorul
preincalzit la 180 grade timp de 30 - 35 minute. Intre timp se curata
sparanghelul alb si se inlatura partea lemnoasa. Se spala si se lasa la
scurs pe un servet. Se pune la fiert in vasul pentru aburi. Dupa ce a
fiert la abur, se incalzeste intr-o tigaie untul se adauga
sparanghelul,sare si piper si se lasa cateva 2- 3 minute. Pe un platou
asezam sparanghelul alb, feliile de morcov si deasupra pestele. Se
serveste cald alaturi de un pahar de vin alb. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu