200 g paste tricolore
200 g fructe de mare
50 ml vin alb
3 rosii
3 catei usturoi
1 ceapa rosie
1 ardei kapia
zeama de lamaie
ulei de masline
busuioc, oregano
sare, piper
Mod de preparare:
Pastele se fierb in apa cu sare, apoi se scurg si se trec pe sub un jet
de apa rece. Fructele de mare se oparesc cateva minute la foc mic.
Legumele se curata, se spala si se toaca marunt. In wok, incingem uleiul
de masline, calim ceapa, usturoiul, adaugam vinul si lasam pe foc pana
cand s-a evaporat alcoolul. Punem ardeiul, rosiile, busuiocul, oregano,
sare, piper si lasam sa fiarba la foc mic pana cand obtinem un sos mai
gros. Adaugam fructele de mare si lasam sa fiarba 3-4 minute. La sfarsit
punem pastele tricolore amestecand usor. Se servesc calde.y
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu