marți, 10 iunie 2014

Supa crema de rosii coapte


Ingrediente:
1 kg rosii
5 morcovi
patrunjel radacina cu tot cu frunze
ceapa verde
3 catei de usturoi
cimbru verde
sare de mare grunjoasa
ulei de masline
1 lingura de zahar brun
piper mozaic

Mod de preparare:
Rosiile se spala si se taie in doua. Morcovii, radacinile de patrunjel, ceapa verde, usturoiul se curata si se spala. Asezam toate legumele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, presuram sarea de mare, zaharul brun, piperul, crengutele de cimbru si stropim cu ulei de masline. Incingem cuptorul la 200 grade C. Dam tava la cuptor pentru 30 - 35 minute pana se inmoaie si se rumenesc rosiile. Scoatem tava din cuptor, lasam putin sa se raceasca, apoi punem rosiile in blender si maruntim totul. Mai adaugam sare si piper dupa gustul fiecaruia si putin ulei de masline. Daca vi se pare prea groasa se poate adauga putina supa de pui. Se poate servi atat calda cat si rece, alaturi de cateva crutoane de paine. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu